Paccheri to makaron
ekologiczny, ma charakterystyczny szeroki przekrój, umożliwiający
wypełnienie go różnorodnymi sosami.
Jest nieodłącznym elementem tradycyjnej, włoskiej kuchni, opartej na świeżych, naturalnych i aromatycznych produktach.
Do czego wykorzystasz? Makaron Paccheri ma
szerokie zastosowanie w kuchni, przede wszystkim w daniach z
gęstymi, warzywnymi sosami. Jest również doskonałym składnikiem
włoskich past, opartych o mięso, ryby lub owoce morza.
Wykonany zgodnie z tradycyjnymi technikami w miejscu narodzin suchego makaronu w regionie Kampania! Produkt jest ekologiczny bez dodatków i konserwantów.
Makaron otrzymał certyfikat I.G.P., oznacza to, że produkt posiada szczegolną jakość, reputację lub inne cechy przypisywane jego pochodzeniu geograficznemu. Produkcja lub przetwórstwo lub przygotowanie produktu odbywa się na ściśle określonym obszarze geograficznym. „Środowisko geograficzne” jest rozumiane poprzez środowisko naturalne i czynniki ludzkie, m.in. klimat, woda, jakość gleby lub lokalne know-how.
Masa netto: 500 g
Data przydatności: 30.05.2022