Makaron Casarecce kojarzy
się z tradycyjną, domową kuchnią. Nawet jego nazwa nawiązuje do
tego faktu, w języku włoskim bowiem słowo „Casa” oznacza dom.
Wyjątkowy smak pasty zapewnia wysokiej jakości pszenica durum, dojrzewająca w odpowiednim mikroklimacie. W jego składzie znajdziecie jedynie mąkę z pszenicy oraz wodę.
Do czego wykorzystasz? Włoski makaron
Casarecce wykorzystacie do potraw ze śródziemnomorskimi dodatkami. Łączy się również z owocami morza i mięsem.
Wykonany zgodnie z tradycyjnymi technikami w miejscu narodzin suchego makaronu w regionie Kampania! Produkt jest ekologiczny bez dodatków i konserwantów.
Makaron otrzymał certyfikat I.G.P., oznacza to, że produkt posiada szczegolną jakość, reputację lub inne cechy przypisywane jego pochodzeniu geograficznemu. Produkcja lub przetwórstwo lub przygotowanie produktu odbywa się na ściśle określonym obszarze geograficznym. „Środowisko geograficzne” jest rozumiane poprzez środowisko naturalne i czynniki ludzkie, m.in. klimat, woda, jakość gleby lub lokalne know-how.
Masa netto: 500 g
Data przydatności: 18.01.2022